K900 hög

Braskaminen som är en ren kärleksförklaring till elden. De stora glasytorna framhäver brasan och den noga avvägda designen blir ett självklart blickfång i ditt hem. Vi har också byggt in en hel del flexibilitet i K900. Välj mellan två olika höjder och anpassa kaminens utseende med påkostade tillval som förstärker hantverkskänslan.

K900 hög svart
Se kaminen i 3D
K900T hög Täljsten
Se kaminen i 3D

Mer eld.

För att framhäva elden är K900 utrustad med ett stort panoramaglas som ger fri insyn till brasan oavsett var i rummet du befinner dig. 

bra effektivitet.

K900 är en av marknadens effektivaste kaminer. Verkningsgraden är 78%. Samtidigt gör värme­magasinet (tillval K900 hög modell) att värmen stannar kvar upp till 6–8 timmar efter att du slutat elda.

HANDSYTT LÄDERHANDTAG.

Det rejäla, handsydda handtaget i läder är en detalj som förstärker kaminens genuina intryck. I sitt standardutförande levereras K900 med svart handtag, men som tillval finns det även i brunt läder. 

sotfria glas.

Förvärmd förbränningsluft spolas in i brännkammaren över det stora panoramaglaset, vilket hjälper till att hålla det fritt från sot. Dock är det fortfarande viktigt att du eldar rätt och med ved av bra kvalitet för att hålla glasytorna rena. 

Så här fungerar K900 hög

1

Primär, sekundär och tertiär förbränningsluft – från rummet eller utifrån – tillförs under eller från baksidan av kaminen.

2

Tilluften förvärms innan den tillsätts i eldstadens botten (tertiär), i ryggen (sekundär) och spolas över frontglaset (primär).

3

Eldstaden värms upp och konvektionsluft cirkulerar runt för att sedan föras ut i rummet via toppdelen.

4

Förbränningsluften justeras med spjällreglaget under eldstaden.

Brasfakta

Effekt
3–9 kW
Verkningsgrad
78%

20 års garanti.

Den helgjutna, tåliga konstruktionen gör att vi lämnar 20 års garanti på gjutjärnsdelarna.

REK CA PRIS K900 hög

Svart
47 990:-
Taljsten
54 990:-
Tillval Brunt Läderhandtag
990:-
Tillval Rostfri Glaslist.
1 990:-
TILLBEHÖR GOLVPLÅT SVART
1 190:-
TILLBEHÖR GOLVGLAS TRANSPARENT
1 690:-
TILLBEHÖR VÄRMEMAGASIN 48 KG
2 490:-
TILLBEHÖR VÄRMEMAGASIN 36 KG (TÄLJSTENSKAMINEN)
2 290:-
Hitta återförsäljare