Om Keddy

Sedan 1969 har vi designat och tillverkat eldstäder för livet här i norr. Med arvet från en gjutjärnstradition som går hundratals år tillbaka började vi utveckla spiskassetter under varumärket Keddy. Idag är de Sveriges mest sålda, och sortimentet växer stadigt. Nu hittar du ett komplett utbud av braskaminer, murspisar, kakelugnar och så klart spiskassetter med vårt namn.

Utvecklade för det nordiska klimatet.

Det finns inga hemligheter bakom våra eldstäder. Bara rejäla material och människor som vet vad som krävs för att prestera i det karga nordiska klimatet. Vi designar och monterar alla våra eldstäder i våra egna fabriker här i Sverige. Resultatet är eldstäder som tillhör de mest effektiva på marknaden och som ligger i branschens toppskikt när det gäller miljövärden.

Våra eldstäder är inte som de andra.

Vi designar eldstäder för livet här i Sverige.
Det betyder att de är mer än inredning. Det handlar lika mycket om att få ut mesta möjliga värme av varje vedträ och att göra det enkelt för dig som eldar. Genom att förena modern formgivning, innovativ teknik och svensk gjutjärnstradition skapar vi eldstäder som inte liknar några andra.

20 års garanti.

Gjutjärn är ett material som är anpassat för extrema temperaturväxlingar. Det är slitstarkt och håller formen, år efter år. Den helgjutna, tåliga konstruktionen tillsammans med vår noggrannhet
i produktionen gör att vi vågar lämna 20 års garanti på alla gjutjärnsdelar.

Ett genuint hantverk.

Våra eldstäder är tillverkade med en femhundra­-
årig tradition av svenskt gjutjärnshantverk som fundament. Det kräver skicklighet in i minsta detalj. Ändå envisas vi med att använda gjutjärn så ofta vi kan, trots att det finns enklare sätt. Inte minst därför att det är en effektiv värmeledare som ger snabb uppvärmning och håller värmen länge.