Sprid värme istället för pengar.

Visst är det mysigt att elda i en öppen spis, men varmt blir det knappast. Faktum är att det ofta blir kallare. När du eldar i din öppna spis försvinner nämligen stora mängder varmluft ut ur huset genom skorstenen. Den måste ersättas med kall luft utifrån, vilket sänker rumstemperaturen. Med en spiskassett leds värmen istället in i ditt hem och du får en säker och effektiv värmekälla som sänker dina värmekostnader med upp till 60 procent.

En spiskassett går mot strömmen.

Elpriserna är oftast högst när efterfrågan är störst. Till exempel på vintern, när du även har ett stort behov av värme. När du skaffar en spiskassett sparar du mycket pengar på att inte vara beroende av ett värmesystem som drivs med el. Dessutom fungerar din spiskassett precis som vanligt vid strömavbrott, och fortsätter att sprida både ljus och värme.

Skogen som bränsle.

Du gör ett bra miljöval när du väljer att elda med ved för att värma ditt hus. Träet ger ifrån sig precis samma mängd koldioxid som om det brutits ner i naturen. Men det är inte bara miljön som blir en vinnare. Spiskassetten är även ett svårslaget alternativ prismässigt. Och du som har egen mark med skog har direkt tillgång till den enda energikälla du behöver för din uppvärmning.

Marknadens effektivaste spiskassetter.

För att mäta hur effektiv en värmekälla är används begreppet verkningsgrad. Det anger förhållandet mellan mängden tillförd energi och den utvunna energin. Enkelt förklarat kan man säga att det handlar om hur mycket värme du får från varje vedträ. En öppen spis har en verkningsgrad på mellan 5-10 procent. Med en spiskassett från Keddy ökar du den siffran till 83 procent, vilket är bäst på marknaden när det gäller insatser för öppna spisar.

Ett genuint hantverk.

Vi envisas med att tillverka våra spiskassetter i rent gjutjärn, trots att det finns både enklare och billigare sätt. Anledningarna är flera. Gjutjärn är en effektiv värmeledare som ger snabb uppvärmning samtidigt som det har bra värmelagrande egenskaper. Genom att förena svensk gjutjärnstradition, modern formgivning och innovativ teknik skapar vi braskaminer och spiskassetter som inte liknar några andra.

20 års garanti ingår. Typiskt Keddy.

Våra eldstäder är designade och tillverkade för att värma dig genom hela livet. Gjutjärn är slitstarkt och anpassat för att tåla extrema temperaturväxlingar. Tillsammans med en noggrann produktion blir våra eldstäder och håller både formen och effektiviteten år efter år. Det är också därför du får hela 20 års garanti på alla gjutjärnsdelar när du väljer en spiskassett från Keddy.

VÅRA SPISKASSETTER FINNS I TVÅ MODELLER. BÅDA ÄR LIKA EFFEKTIVA.

Det är enkelt att hitta din närmaste återförsäljare.

Våra certifierade återförsäljare är specialister på spiskassetter och hjälper dig med allt som rör din installation.

Hitta din återförsäljare