En spiskassett för nordiska vintrar.

Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och håller kylan ute, även när vintern är som kallast. Faktum är att våra kassetter är marknadens effektivaste insatser för öppna spisar. Och 20 års garanti ingår. Typiskt Keddy. Hör med din återförsäljare för aktuella erbjudanden.

SÄNKER DINA VÄRMEKOSTNADER.

De flesta öppna spisar har en verkningsgrad på mellan 5-10 procent. Våra spiskassetter SK1000 och SK2000 ökar den siffran till 83 procent, vilket är bäst på marknaden när det gäller insatser för öppen spis.

PLANSLIPADE LUCKOR.

Den smäckra luckan är planslipad på insidan. Det gör att den sluter tätt och säkert – rent gjutjärn mot gjutjärn. Du behöver alltså inte oroa dig för packningar som slits ut med tiden.

RENARE FÖRBRÄNNING.

Spiskassetternas förbränningssystem, där förvärmd luft leds till primär, sekundär och tertiär förbränning, ger renare rökgaser, lägre rökgastemperatur och minimalt med aska.

INNOVATIV LUCKA MED SJÄLVSTÄNGNING.

Eldstadens lucka stänger sig själv när den är öppen mindre än 90 grader.

Renässansen: Nu kommer kakelugnen tillbaka.

Vi visar allt större uppskattning för det genuina och är det något som gärna får ta plats i det moderna hemmet, så är det äldre inredning. Jan Bengtsson har arbetat med kakelugnar nästan hela sitt liv och det han inte vet om den här klassiska eldstaden är inte heller värt att veta.

Varför ska man köpa en kakelugn?

– Förutom att det är vacker inredning så är det den bästa typen av eldstad. Kakelugnen är en effektiv och behaglig värmekälla som ger en lagom hög värme under lång tid. Den har en unikt bra förmåga att lagra värmen i murverket, så att du som vill spara in pengar på din uppvärmning verkligen kan göra det.

Hur gick det till när Keddys kakelugn Christineberg utvecklades?

– Det här var på 90-talet, och jag och min pappa Björn Bengtsson arbetade båda på Stockholms kakelugnsmakeri som var vårt familjeföretag vid den tiden. Vi var specialiserade på renovering av kakelugnar i k-märkta hus och framför allt på kakelugnar från 1700-tal. Vi tog allt som var bra med den här vackra, klassiska konstruktionen och i samarbete med Keddy och Kungliga Tekniska Högskolan utvecklade vi tekniken vidare. När Statens provningsanstalt testade Christineberg fick den också toppresultat på alla värden.

Vad skiljer Christineberg från övriga kakelugnar?

– Idén till konstruktionen kom när vi utvecklade en jordbävningssäker kakelugn till svenska ambassaden i Tokyo. Vi kapslade in murverket och separerade det från kaklet med en luftspalt. Det gör inte bara kakelugnen mindre känslig för jordbävningar, utan innebär också att du kan elda väldigt hårt utan risk för sprickbildning. Något du inte kan göra i en traditionell kakelugn. Till Keddys kakelugn används vulkanisk olivinsten. Det är ett material med hög densitet, vilket ger en större tyngd och extremt bra värmelagring. Christinebergs konstruktion gör också kakel­ugnen betydligt enklare att montera upp. Du som är händig klarar av arbetet själv, men väljer du att anlita en fackman blir det också betydligt billigare än för traditionella kakelugnar.

SE FILMEN OCH BLI PROFFS PÅ ATT TÄNDA BRASOR.

  • MAXIMAL EFFEKT – topptestade spiskassetter och braskaminer.
  • GJUTJÄRN – håller formen perfekt trots höga temperaturväxlingar.
  • 20 ÅRS GARANTI – tillverkas i Sverige med branschens längsta garanti.
  • RENA GLAS – effektivt Clean Burning System förhindrar sotbildning.
  • ENKEL ATT ANVÄNDA – styr förbränningen och reglera temperaturen som du vill.
  • SNABB UPPVÄRMNING – kraftfull konvektion och strålning värmer snabbt.
  • UNDERHÅLLSFRI – planslipade luckor gör att inga packningar behövs.
  • MILJÖVÄNLIG – tillhör branschens toppskikt när det gäller miljövärden.