Om Keddy

Om Keddy

Om Keddy


Typiskt Sverige. 

Vi älskar det här landet – trots klimatet. Och vi fortsätter att tillverka våra eldstäder i gjutjärn. Trots att det finns enklare sätt. Varje eldstad som lämnar vår fabrik är ett genuint hantverk med gjutjärn som viktigaste beståndsdel, designad för att värma dig genom hela livet. Typiskt Keddy.


ETT GENUINT HANTVERK.

Svensk gjutjärnskonst är en historia som sträcker sig över 500 år tillbaka i tiden. Genom de gedigna eldstäder som lämnar vår fabrik idag vill vi föra det arvet vidare. Det är ett rent hantverk som kräver yrkesskicklighet in i minsta detalj, men vi fortsätter att envisas med att tillverka våra eldstäder i gjutjärn. Trots att det finns enklare sätt. Inte minst därför att gjutjärn är en effektiv värmeledare som ger snabb uppvärmning och långa avsvalningstider. Ett material anpassat för extrema temperaturväxlingar. Som är slitstarkt och håller formen. År efter år.


Våra eldstäder är inte som de andra.

Om du låtit handen vandra över en eldstad från Keddy förstår du vad vi talar om. Gjutjärnets fina yta är mörk och sval som en skogstjärn. Varje linje är varsamt avvägd, varje detalj noga genomtänkt. För oss handlar design om att hitta en vacker form, och samtidigt få ut mesta möjliga värme av varje vedträ. Genom att förena svensk gjutjärnstradition, modern formgivning och innovativ teknik skapar vi eldstäder som inte liknar några andra. Dessutom med 20 års garanti.


Filmen om Keddy

Om vårt arv från den svenska gjutjärnstraditionen, och varför våra eldstäder inte är som de andra. Klicka här för att se filmen.