Kaminer

Kakelugnar

CHRISTINEBERG

Vi skulle gärna säga att våra kakelugnar är helt och hållet vårt eget verk. Men faktum är att de är resultatet av ett gott samarbete mellan oss, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Stockholms Kakelugnsmakeri. Vi har bevarat den klassiska designen med anor från 1700-talet, men på insidan har vi introducerat en hel del nytänk.

Våra kakelugnar finns i tre olika utföranden: äggskalsvit, äggskalsvit med dekor samt koboltblå. Dessutom kan du välja mellan luckor och detaljer i förnicklad plåt eller mässing. Du kan också förlänga med kakel i sida och på föjden.

EFFEKTIV VÄRMKÄLLA

Våra kakelugnar har en verkningsgrad på hela 86 procent, vilket är ett av de högsta värden som någonsin uppmätts. Dessutom är de ett bra val för miljön. Utsläppen är mycket låga och gör att våra kakelugnar klarar även de allra strängaste miljökraven med god marginal.

Fem meter långa värmekanaler maximerar effekten från varje brasa. I kombination med en verkningsgrad på 86 procent och den långa avsvalningstiden innebär det att kakelugnen ger lång och jämn värme.

Den höga verkningsgraden och den säkra konstruktionen gör våra kakelugnar till de miljövänligaste på marknaden enligt Konsumentverkets test.

LÄTT ATT MONTERA

Kakelugnen levereras som en lättmonterad byggsats. Inget murbruk krävs och den är lätt att placera – faktum är att den passar lika bra mot raka väggar som i hörn.

Christineberg förenar nostalgisk design och modern teknik. Med anor från 1700-talets gustavianska period, och en konstruktion utvecklad i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm är det här en kakelugn som ger uttryck för klassisk svensk hantverkstradition och en effekt i absolut toppklass.