Kaminer

Braskaminer

Keddy K700

K700 är vår senaste braskamin och den minsta i vårt sortiment. Men det hindrar oss inte från att tillverka den i genuint gjutjärn, med en självstängande lucka och 20 års garanti som standard. För även små braskaminer förtjänar hög kvalitet. Något som inte minst visar sig i verkningsgraden, som är över 80 procent.

SMIDIG STORLEK. K700 är liten och smidig till storleken, vilket gör att elden framhävs extra tydligt. Utrymmet under eldstaden kan antingen användas till vedförvaring eller döljas med en dekorlucka.

INNOVATIV LUCKA MED SJÄLVSTÄNGNING. Eldstadens lucka stänger sig själv när den är öppen mindre än 90 grader.

PLANSLIPADE LUCKOR. Den smäckra luckan är planslipad på insidan. Det gör att den sluter tätt och säkert – rent gjutjärn mot gjutjärn. Du behöver alltså inte oroa dig för packningar som slits ut med tiden.

SOTFRIA GLAS. Förvärmd förbränningsluft spolas in i brännkammaren över det stora frontglaset.

BÄST EFFEKTIVITET. K700 är en av marknadens effektivaste kaminer. Verkningsgraden är över 80 procent.

20 ÅRS GARANTI. Den helgjutna, tåliga konstruktionen gör att vi lämnar 20 års garanti på gjutjärnsdelarna.

TILLVAL. Keddy K700 är tillverkad av gediget gjutjärn. Som tillval finns bland annat sidoglas och täljstenstopp.

K700 är vår senaste braskamin och den minsta i vårt sortiment. Men det hindrar oss inte från att tillverka den i genuint gjutjärn, med en självstängande lucka och 20 års garanti som standard. För ä...

Läs mer
Keddy K800

Keddys braskamin K800 är designad av prisbelönade Formacy Design, med inspiration från modern inredning och vardagliga objekt som lampor och vinglas. Eftersom konstruktionen är formgjuten kan vi kombinera exakt den design vi vill ha med den hållbarhet och karaktär som bara gjutjärn kan ge. De stora sidoglasen förhöjer känslan av elden och ger kaminen en exklusivare känsla.

Du kan anpassa din K800 braskamin så att den matchar ditt hem. Välj mellan svart och grått gjutjärn. Eller så byter du ut materialet i sidopaneler och topp till värmelagrande täljsten . Du kan också välja mellan olika utföranden på braskaminens fot.

SJÄLVREGLERANDE SPJÄLL.

Det självreglerande spjället sätter en ny säkerhetsstandard för braskaminer i gjutjärn. Funktionen optimerar förbränningen och förhindrar övereldning.

100 % GJUTJÄRN.

K800 är en ren gjutjärnskamin som effektivt håller värmen och formen, år efter år. Den helgjutna, tåliga konstruktionen gör att vi lämnar 20 års garanti på braskaminens gjutjärnsdelar.

PLANSLIPADE LUCKOR.

Den smäckra luckan är planslipad på insidan. Det gör att den sluter tätt och säkert – rent gjutjärn mot gjutjärn. Du behöver alltså inte oroa dig för packningar som slits ut med tiden.

SOTFRIA GLAS.

Förvärmd förbränningsluft spolas in i brännkammaren över det stora frontglaset. Kombinerat med dubbla sidoglas som ger bättre isolering minskar risken för sotbildning på braskaminens glas.

TILLBEHÖR

Keddy K800 har en hel del smarta tillbehör. Du kan få ett formskuret glas eller en plåt som skydd på golvet. Du kan också ansluta uteluft direkt till förbränningen. Som tillbehör finns också en dekorlucka i glas under eldstaden (K816) och en kokplatta.

Keddys braskamin K800 är designad av prisbelönade Formacy Design, med inspiration från modern inredning och vardagliga objekt som lampor och vinglas. Eftersom konstruktionen är formgjuten kan vi ko...

Läs mer
K900

Nyhet! K900. En flexibel kärleksförklaring till elden.
K900 är vår senaste braskamin. Den kombinerar den senaste förbränningstekniken med en design som verkligen framhäver elden. Glasytorna är extra tilltagna och du har möjligheten att anpassa utseendet med tillbehör som läderhandtag och en borstad, rostfri glaslist. Dessutom finns den i två olika höjder.

K900 HÖG MODELL.
En eldstad med dörr i gjutjärn tillsammans med panoramaglas som ger dig en större upplevelse av elden. Den här modellen kan även levereras med extra värmemagasin för dig som vill få ännu större nytta av braskaminen som uppvärmningskälla. Välj mellan vit och svart lack.

K900 LÅG MODELL.
Samma konstruktion i gjutjärn med panoramaglas som visar mer eld än någon annan braskamin i vårt sortiment. De smidiga måtten gör att K900 i låg modell passar i de allra flesta rum. Välj mellan vit och svart lack och anpassa utseendet med våra tillval.

Nyhet! K900. En flexibel kärleksförklaring till elden.
K900 är vår senaste braskamin. Den kombinerar den senaste förbränningstekniken med en design som verkligen framhäver elden. Glasytorna ä...

Läs mer
Keddy K1100

K1100 är en av de senaste av våra braskaminer och utgår från samma arv som alla våra produkter: en eldstad i genuint gjutjärn. Däremot har vi tillåtit oss att utforska andra material till omramningen – till exempel exklusivt glas. Den smarta konstruktionen kombinerar gjutjärnstradition med nytänk och ger braskaminen en verkningsgrad på över 80 procent.

I grundutförandet kompletteras den moderna designen av en omramning i svart plåt och glastopp. Som tillval kan du välja mellan lamelltopp, glasfront och en omramning i svart pianolack, vitt eller champagne. Du kan även välja till sidoglas för att få en ännu bättre upplevelse av braskaminens eld.

INNOVATIV LUCKA MED SJÄLVSTÄNGNING.

Den smäckra luckan är planslipad på insidan. Det gör att den sluter tätt och säkert – rent gjutjärn mot gjutjärn. Du behöver alltså inte oroa dig för packningar som slits ut med tiden. Eldstadens lucka stänger sig själv när den är öppen mindre än 90 grader.

MER ELD.

För att framhäva elden är våra braskaminer utrustade med frontglas och sidoglas (tillval) som ger fri insyn till brasan oavsett var i rummet du befinner dig.

BÄST EFFEKTIVITET.

K1100 är en av marknadens effektivaste braskaminer. Verkningsgraden är över 80 procent. Samtidigt gör värmemagasinet (tillval) att värmen stannar kvar upp till 6-8 timmar efter att du slutat elda.

SOTFRIA GLAS MED VÅRA BRASKAMINER

Förvärmd förbränningsluft spolas in i brännkammaren över det stora frontglaset. Kombinerat med dubbla sidoglas som ger bättre isolering minskar risken för sotbildning på braskaminens glas.

20 ÅRS GARANTI.

Den helgjutna, tåliga konstruktionen gör att vi lämnar 20 års garanti på braskaminens gjutjärnsdelar.

 

K1100 är en av de senaste av våra braskaminer och utgår från samma arv som alla våra produkter: en eldstad i genuint gjutjärn. Däremot har vi tillåtit oss att utforska andra material till omramning...

Läs mer