Kaminer

KAMINER ATT ÄLSKA

Föreställ dig en mörk vinterkväll. Du sätter på dig raggsockorna och tänder en brasa i kaminen. Den kalla vinden viner utanför och det sprakar behagligt från vedträna. Snart sprider sig en härlig värme och det mjuka skenet skapar ett trivsamt lugn i rummet. Du lutar dig tillbaka och slappnar av. Ända sedan människan lärde sig att tämja elden har den varit en symbol för trygghet. Vi har låtit den värma våra bostäder och den har blivit en naturlig samlingspunkt för gemenskap. Trots att vi idag kan värma upp våra hus på betydligt enklare sätt så ger elden oss fortfarande den där trygga och hemtrevliga känslan. Och med hjälp av en kamin så kan den också bli en del av uppvärmningen, som sänker dina kostnader samtidigt som den höjer stämningen.

En effektiv och pålitlig värmekälla

Vi älskar gjutjärn. För det första är det ett väldigt vackert material, men det är också slitstarkt och tåligt, anpassat efter extrema temperaturväxlingar och en effektiv värmeledare med snabb uppvärmning och långa avsvalningstider. Det är också en del av vårt arv då svensk gjutjärnskonst har en historia som sträcker sig mer än 500 år tillbaka. På Keddy tillverkar vi våra kaminer med gjutjärn som viktigaste beståndsdel. Med material av högsta kvalitet skapar vi effektiva och pålitliga värmekällor, och vi ger dig dessutom 20 års garanti. Typiskt Keddy.

Form och funktion i vackert samspel

För oss är design mer än en vacker form. Det handlar lika mycket om att få ut mesta möjliga värme av varje vedträ och att göra det enkelt för dig som eldar. Eftersom kaminer både är en praktisk och en dekorativ inredningsdetalj måste alla delar samspela för att resultatet ska bli det bästa. Genom att förena modern formgivning, innovativ teknik och svensk gjutjärnstradition skapar vi eldstäder som inte liknar några andra. En kamin från Keddy värmer både din kropp och ditt sinne.

Hos oss får du mer

Våra eldstäder är inte som de andra. Det faktum att vi ger dig 20 års garanti på alla gjutjärnsdelar visar hur stark tilltro vi har på materialet och våra produkter. När du ska köpa kamin ska det handla om en produkt som är gjord för att bestå. Som håller för tidens tand. Som står sig och kan sprida sin värme år efter år, precis som gjutjärn har gjort i alla tider. Vi är helt enkelt inte en vanlig kamintillverkare. Vi lägger ner både hjärta och själ i våra kaminer. Inte för att det ska vara enkelt, utan för att det ska vara genuint och hållbart, med omtanke om människa och miljö. Det är därför det är något speciellt med en eldstad från Keddy.  

Keddys kaminer

Braskaminer

Med svensk gjutjärnstradition och innovativ design som utgångspunkt har vi utvecklat eldstäder som sätter en ny standard för braskaminer. Ny teknik som självstängande luckor är bara en av anledningar att vi är stolta över att det står Keddy på de här kaminerna.

Läs mer

Murspisar

En modern tolkning av den öppna spisen. Så ser vi på våra murspisar. Och förmodligen du också, när du märker hur de stora gjutjärnsluckorna ger en större upplevelse av elden oavsett var i rummet du är. Samtidigt gör den höga effekten våra murspisar till pålitliga värmekällor.

Läs mer

Kakelugnar

Våra kakelugnar bevarar den klassiska designen med anor från 1700-talet, men introducerar en hel del nytänk på insidan. Resultatet är imponerande 86 procents verkningsgrad och värme som stannar kvar i upp till 24 timmar efter att du eldat.

Läs mer