Hjälteinsats för din öppna spis.

Sedan 1984 har våra spiskassetter höjt temperaturen i de svenska hemmen. Nu vill vi skapa ett varmare Sverige även för de som är fast ute i kylan. För varje person som gör vårt test på keddy.se, skänker vi ett värmepaket till Stadsmissionen.

Vad vet du om eldning?

Gör vårt test, så skänker vi ett värmepaket till Stadsmissionen!

1. Vad innebär verkningsgrad?


2. En öppen spis har en verkningsgrad på 5-10 procent. Men hur effektiv blir den om du sätter in en Keddy spiskassett?


3. Vilken ved är bäst lämpad för eldning i spiskassetter och braskaminer?


Fyll i din mailadress:

Sparar tusenlappar!

Våra spiskassetter har en verkningsgrad i absolut toppklass på marknaden. 83 procent av vedens energi omvandlas till värme i en Keddy. En öppen spis ger bara 5-10 procent. En familj med direktverkande el som uppvärmning kan spara upp till 12 000 kronor per år på att installera en spiskassett.

Renare glasytor.

Med vårt Clean Burn förbränningssystem led förvärmd luft till primär, sekundär och tertiär förbränning. Det ger renare rökgaser, lägre rökgastemperatur och minimalt med aska.

100 procent gjutjärn.

Våra spiskassetter är tillverkade i Sverige i 100 procent gjutjärn. Ett material som kapslar in värmen och håller formen – år efter år.

Mindre underhåll.

Den smäckra luckan är planslipad på insidan. Det gör att den sluter tätt och säkert – rent gjutjärn mot gjutjärn. Du behöver alltså inte oroa dig för packningar som slits ut med tiden.

STÖRRE TRYGGHET.

Den helgjutna konstruktionen gör att vi kan lämna 20 års garanti på gjutjärnsdelarna. Ett löfte som tål att jämföras.

FAMILJEN SOM GJORDE EL-UPPROR.

Rikard och Ulrika Jellbacks villa i Sandhem värms i första hand av en vedpanna. Ändå har tankarna länge funnits på att installera en spiskassett för att dra maximal nytta av brasorna i den öppna spisen.

Rikard berättar att familjen egentligen bestämt sig för att vänta med att installera en spiskassett tills de bytt ut vedpannan mot en värmepump, men en tävling på Facebook vände upp och ner på planeringen.

– En vän till mig delade en tävling från Keddy där man kunde vinna en spiskassett inklusive installation. Min fru kollade igenom de bidrag som kommit in och försökte formulera någonting annorlunda jämfört med dem. Uppenbarligen föll det juryn i smaken, eftersom vi vann förstapriset.

Installationen gick smidigt. Det hela utfördes av Keddys installatörer och var klart på en dag – även om Rikard gärna hade gjort ett försök själv.

– Jag tycker det är kul att lära mig nya saker. Jag arbetar som verktygsmakare och skulle nog säga att jag är händig – och framförallt envis. Jag har till exempel installerat vår vedpanna själv med tankar och allt. Men visst var det skönt att få hjälp. Dessutom hade de täckt golvet och plastat in allting så det krävdes ingen större städinsats efter att de varit här.

Spiskassetten har bara varit installerad i ett par månader, men den har redan fått bevisa sitt värde. Faktum är att en öppen spis utan en spiskassett drar ut stora mängder varmluft ur huset genom skorstenen. Denna måste ersättas med kall luft utifrån, vilket i många fall gör att huset blir kallare än före eldningen. Har man dessutom ett dyrt uppvärmningssystem – exempelvis direktverkande el – finns mycket pengar att spara. Ända upp till 12 000 kr per år.

– Tidigare eldade vi mest för mysfaktorn – det gav ingen direkt värme, säger Rikard. Därför blev det också bara en till två gånger om året. Nu eldar vi varje helg. Och det blir verkligen varmt och gött. När stormen Egon drog fram drabbades vi av strömavbrott och då fick spiskassetten ge värme istället för vedpannan. Att vi har spiskassetten ger oss också möjligheten att minimera de tillfällen vi använder vedpannans elpatron när det är som kallast på vintern. Och det sparar såklart pengar.

”Det finns mycket pengar att spara. Ända upp till 12 000 kr per år.”

  • MAXIMAL EFFEKT – topptestade spiskassetter och braskaminer.
  • GJUTJÄRN – håller formen perfekt trots höga temperaturväxlingar.
  • 20 ÅRS GARANTI – tillverkas i Sverige med branschens längsta garanti.
  • RENA GLAS – effektivt Clean Burning System förhindrar sotbildning.
  • ENKEL ATT ANVÄNDA – styr förbränningen och reglera temperaturen som du vill.
  • SNABB UPPVÄRMNING – kraftfull konvektion och strålning värmer snabbt.
  • UNDERHÅLLSFRI – planslipade luckor gör att inga packningar behövs.
  • MILJÖVÄNLIG – klarar kraven för Svanenmärkning med råge.